Direktlänk till inlägg 29 maj 2020
Här kommer ett recept på en gryta som jag lagade igår som jag hittade på själv .
Jag lagade lins och kikärtsgryta helt vegansk.
Här är receptet:
300 gram vitkål
ca: 7 dl kokta kikärter det går bra med att använa färdiga i konserv men jag rekommenderar att använda torkade som man blötlägger under natten och sen kokar man dom 1-2 timmar , det är bästa kvalitén men det går alldeles utmärkt att frysa kokta kikärter så kan man spara till nästa gång man vill använda kikärter.
5 dl kokta gröna linser jag tror det är ca 2 dl okokta linser dom behöver du inte blötlägga utan du kokar dom som dom är i ca: 20 minuter det står på förpackningen kolla för säkerhetskull det kan variera beroende på märke.
2 matskedar rapsolja
500 gram passerade tomater
Ca: 4 st morötter.
1 matsked vegan fond knorr
2 matskedar asia red curry pasta jag tog ica välj det märkte du tycker om.
ca: 4 dl oatly imat.
Jag kokade linserna och kikärterna separat och så stekte jag grönsakerna i rapsolja och sen hällde i kikärterna och linserna och tillsatte alla kryddor och andra smaksättningar hällde i soya och herbamare också efter behag och hällde i passerade tomater och oatly imat och lät allt koka ihop smaklig måltid!
Det är beräknat till 6 portioner och ca: 403 kcal per portion.
Idag bjuder jag på ett lågintensivt pass rörlighetför hela kroppen med Sandra Friberg :) Jag tränade det är i onsdagas det är var väldigt skönt! Jag är lite slavrig med att stretcha för tilfälligt så då är det bra med rörlighetsträning! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
|||
|